לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

בלוג חייתי


אם היית יכול לבחור, איזו חיה היית רוצה להיות? בלוג חייתי מביא אליכם את החדשות הכי חמות בכל מה שנוגע לחיות, אנשים ומה שביניהם.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


1/2008

"העובדות מדברות לטובתנו, הטבעונים" - ראיון עם אריה רווה מ'בודהה בורגרס'


באביב 2006 הקים אריה רווה את בודהה בורגרס ברחוב דיזנגוף, תל-אביב. המקום הפך למזנון הבית של הטבעונים והצמחונים – בתל-אביב וגם מחוצה לה – ולאחר סגירתו, נפתחו לאחרונה שני סניפי בודהה בורגרס משופרים בדרום תל-אביב ובמרכזה. בעקבות הפתיחה, ראיין אריאל צֹבל את אריה על טבעונות, על תזונה ועל יצירת מקום מסוג חדש. צילם: מני ברמן.

 

  • אתה יכול לומר כמה מילים על עצמך?

אני בן 37, יליד וינה. בגיל צעיר למדתי משפטים ועבדתי בתחום בווינה. עליתי לישראל בגיל 23 בעיקר מתוך ציונות, שירתתי בצה"ל, עברתי מבחני התמחות במשפטים ואחר-כך עשיתי הסבה למחשבים, עם עבודה מהצד כמדריך אירובי. במשך 7 שנות עבודה בהיי-טק חסכתי כסף, ששימש אותי כדי להקים את בודהה בורגרס הקטן בדיזנגוף 75, ונשאר משהו גם למקום החדש ביהודה הלוי, שאותו הקמתי עם שותפים.

 

  • לפני בודהה בורגרס, עסקת בפעילות כלשהי שקשורה בטבעונות? בחיות? הסברה?

לפני שש שנים, כשגרתי באזור, הייתי עד ללכידה של חתולי חצר במטרה להרוג אותם. זה מאוד קומם אותי. בסופו של דבר, עם הרבה מאמץ ובעזרת הווטרינר הרשותי, הצלחתי לשכנע את מועצת אזור לעקר חתולים ולהחזיר אותם לחצר שלהם. במשך ארבע שנים לכדתי בלילות יותר מ-700 חתולים ברחובות אזור. הם עוקרו מוקדם בבוקר, נשארו אצלי ביום ושוחררו בערב. זה היה קשה מאוד ולא קיבלתי עזרה, עד שבסתיו 2005 נשברתי ועברתי לתל-אביב, עם שבעה חתולים. במקביל לזה התפטרתי מהעבודה בהיי-טק. במשך שנות העיקורים ראיתי כבעיה עיקרית את המודעות של האנשים לבעלי-חיים, כאשר גם אלה שמטפלים בכלב או בחתול, מתקשים נפשית להכיר בחיה שלהם כמישהו שווה, כי הם אוכלים חיות.

בודהה בורגרס, סניף יהודה הלוי 21, מראה מבפנים

 

  • מתי התקרבת לנושא הטבעונות?

הודות לאמא שלי התחלתי לאכול נבטי שעועית מש בגיל 12. בלי ידע תזונתי, בזכות הנבטים, הצלחתי להצטיין גם מבחינה גופנית וגם מבחינה מנטלית, ואני משוכנע שעודף האנרגיה שלי נובע מהנבטים האלה. אמנם רק לפני כ-12 וחצי שנים הפכתי לצמחוני, ולפני שלוש שנים לטבעוני, אבל צריכת הבשר שלי גם לפני כן הייתה מצומצמת ביותר. כבר בתקופה שבה ריכזתי את מבצע עקר-החזר באזור וניסיתי לשכנע את האוכלוסייה לעקר או לעזור לי, ידעתי שהסברה היא הנושא החשוב והקשה ביותר. כך גם בעניין טבעונות: רוב האנשים לא מאמינים שתזונה מן הצומח היא הטובה ביותר, ושאין שום סיבה תזונתית לאכול מוצרים מן החי. כמדריך אירובי התנסיתי בהסברה: חילקתי חינם מאות ערכות הנבטה, ואלה שהשתמשו בהן הגיעו לתוצאות מדהימות.

 

  • כבר בביקור הראשון שלי בסניף בדיזנגוף לפני שנה וחצי, יצאתי עם קופסת הנבטה ביד – שהשתמשתי בה מאז באופן קבוע. את הקופסה קניתי לאחר הרצאה ארוכה ומרשימה מפיך על נבטים, פשתן ועוד. מנין הידע שלך בתחום?

באופן פורמלי, לא למדתי תזונה מעבר לקורס תזונה במסגרת של מדריכי מחול אירובי. אבל כל הנתונים נמצאים על השולחן, ולא קשה להגיע למסקנה שתזונה מן הצומח היא לא רק מוסרית, אלה גם יותר בריאותית. במשפחה שלי היו בעיות בריאות כמו מחלת פרקינסון וסרטן, והתחלתי לשאול את עצמי, מה קורה? מה הבסיס? כך התחלתי לקרוא ספרים ומאמרים על תזונה. התעוררו בי המון סימני שאלה על פרסומות ועל פרסומי תזונה ובריאות פופולריים. למשל, מנסים למכור לנו חלב ואומרים שהסידן שבו מועיל לאדם, ושוכחים לציין שמחקרים רבים מצביעים דווקא על בריחת סידן מסיבית עקב צריכת חלב. מול נתונים כאלה אני מרגיש שעובדים עלי. כמשפטן עם חשיבה לוגית-משפטית, למדתי שהקייס של תזונה טבעונית מוצק ביותר.

(בתמונה: אריה בסניף הישן בדיזנגוף. צילום: אילנה)

 

  • אז המניע להקמת בודהה בורגרס היה בריאותי?

המניע להקמת המקום היה מוסרי. אבל העובדות הבריאותיות עוזרות לקדם את העניין המוסרי. כדאי להזכיר גם תחושה אישית של מחסור שחוויתי כשרציתי לאכול משהו בריא, למשל אחרי אימון בחדר כושר, ולא היה הרבה מה לאכול בחוץ אם לא מתים על חומוס או פלאפל. כמדריך אירובי, נתקלתי בנערות ובנשים שהיו פעם צמחוניות והפסיקו בגלל חוסר בברזל או בעיות אחרות, שנבען מאכילת מזון צמחוני גרוע מאוד. במקום לשפר את האוכל, הן קיבלו מרופאים המלצה טיפשית ומיותרת לאכול בשר. כמדריך, נתקלתי גם בתזונאיות שלמדו מה שלמדו מבלי לבדוק לעומק, ונשארו עם מידע מיושן. בודהה בורגרס נתן לי אפשרות לתת לאנשים מידע מדויק יותר – שהם יכולים לקלוט עם טעם טוב בפה.

 

  • אתה מזכיר התמודדות עם דעות קדומות של מערכת הרפואה. איך מזנון יכול להתמודד עם הסמכות של המערכת הזו?

העובדות מדברות לטובתנו, הטבעונים. באופן כללי, התקפות על תזונה טבעונית מגיעות ללא גיבוי מחקרי, לעומת המוני המחקרים על היתרונות של מזון צמחי כזה או אחר. ואם כבר נתקלים במחקר שתומך במוצרים מן החי, קל למצוא בו פגמים מביכים, או לזהות את מקורות המימון שלו... בכל מקרה, עזרה גדולה קיבלנו לאחרונה מאחד התזונאים הבכירים בארצות-הברית, קולין קמפבל, שפרסם בשנת 2005 את הספר The China Study. הספר מארגן בצורה מסודרת ידע תזונתי עצום מהמוני מקורות, ומסכם בטענה שטענו אלפי מומחים לפניו: מזון צמחי מגוון בעיבוד מינימלי עדיף על פני כל תזונה אחרת. 

 

  • היה לך רקע במסעדנות או בעסק דומה?

לא. אבל בנסיעות לארצות-הברית הכרתי מסעדות ובתי-קפה טבעוניים ואמרתי לעצמי, אם זה עובד במנהטן ובסן פרנציסקו, אז אין סיבה שזה לא יצליח גם אצלנו. הייתי זהיר ולכן שכרתי מקום קטנטן. אני עדיין מופתע מההצלחה שלו, וזה גם מה שהפך אותו לבעייתי. לא היה מספיק מקום – לא ללקוחות ולא לצוות. כך התחלתי לחפש מקום גדול יותר. לאחר הרבה תלאות הגעתי למקום הנוכחי, ברחוב יהודה הלוי 21, פינת רחוב הרצל, עם שני שותפים עיקריים: דודו כוכב, מתופף להקת בום פם וטבעוני, עם ניסיון בתחום ההסעדה, ודרור הרשקוביץ, עובד היי-טק טבעוני. שניהם היו לקוחות, ואני חייב להם הרבה מאוד על האמון. כיום דודו מנהל איתי את המקום, ודרור מקדם את העניינים במטבח בערבים ובסופי שבוע. עזרו לנו מאוד בהקמת המקום גם סלבה סבירידובסקי ועדי מנור מצוות בודהה בורגרס הישן. אפשר לומר שבודהה בורגרס בדיזנגוף היה תקופת הלימודים של כל הצוות בתחום המסעדנות. ההצלחה אפשרה לפתוח סניף נוסף בזיכיון, ברחוב איבן גבירול.

סניף יהודה הלוי 21, מראה מבחוץ ומבפנים

 

  • האם יש שינויים בתפיסת התזונה הבריאה שאתה מנסה ליישם במקום החדש?

באופן כללי לא. ניצלתי את הזמן בין המקום הישן לחדש כדי להתעדכן ולוודא שאני מציע את הדברים הכי בריאותיים וטעימים שאפשר, ובמזון מוצק לא גיליתי משהו שלא הכרתי קודם. אבל כן למדתי להכיר את השייקים הירוקים, כלומר שייק שמכיל פירות שונים בתוספת של הרבה עלים ירוקים, כמו פטרוזיליה. אני גאה להיות הראשון בארץ שמציע את זה – כמו שהצעתי קרקר פשתן לפני שנתיים ותוספת פשתן טחון לשייקים, שבינתיים לא מעט מקומות כבר אימצו, וטוב שכך.

 

  • בכל הנוגע לטעם, איך פותחו המנות לפני ההחלטה להציע אותן לקהל?

במזנון המקורי רציתי להתחרות בשווארמיות ובחומוסיות ולהציע אלטרנטיבה בריאה, דלת-קלוריות יחסית לחומוס, וזולה. לכן החלטתי ללכת על בורגרים. אישית לא ידעתי לבשל כי רוב חיי אכלתי בעיקר סלטים. ההתחלה הייתה קשה, וכלבתי והחתולים שלי היו קבוצת הביקורת... אחר-כך גייסתי חברים לטעימות, וקציצת הבודהה עברה כ-70 גלגולים עד לגרסה הסופית לאחר כחמישה חודשים, על בסיס נבטי עדשים, טחינה גולמית, אגוזי מלך ועוד. חוץ מקציצת הבודהה לא המצאתי מנות והסתמכתי על מתכונים מספרי בישול של מסעדות מצליחות.

שתי גישות לטבעונות בבודהה בורגרס: משמאל שתי מנות פופולריות ובריאותיות: "בודהה בורגר" ושייק; ומימין ופל בלגי. 

 

  • בסניף הישן בלטה מאוד הנוכחות של טבעונים. עד כמה יש לקהילה הטבעונית יכולת להחזיק מקום כמו בודהה בורגרס מבחינה כלכלית?

קהל הטבעונים בנה את בודהה בורגרס והחזיק כלכלית את המקום הקטן בדיזנגוף. אבל המטרה היא לא לשכנע את המשוכנעים, אלא את כל היתר. לכן אנחנו רוצים להגיע לקהל הלא-טבעוני ואף לא-צמחוני. לכן גם השקעתי בפיתוח אתר אינטרנט שיספק תשובות כתובות לשאלות שלהם. בכל מקרה, במקום הנוכחי יש כ-50 מקומות ישיבה, בנוסף ל-20 מקומות בסניף איבן גבירול, ובגודל כזה חייבים לפנות אל מחוץ לקהילה הטבעונית. הסניף ממוקם ליד מגדלי משרדים ומושך עובדי משרד לא-צמחונים, וסניף איבן גבירול מושך עוברים ושבים לא-צמחונים.

 

  • בודהה בורגרס בדיזנגוף לא היה המקום הטבעוני היחיד שפעל בשנים האחרונות, אבל הייתה לו הצלחה חסרת תקדים בקרב הקהילה הטבעונית-אידיאולוגית. הרבה פעילי זכויות בעלי-חיים, מארגונים שונים וממקומות שונים, הגיעו לשם כמה פעמים בשבוע. איך אתה מסביר את ההצלחה הזו? טיב האוכל? המחירים הנמוכים? המחויבות האישית הברורה שלך לזכויות בעלי-חיים?

האמת – אין לי ממש הסבר ואני פשוט מודה לקהילה שאימצה את המקום. אצלנו, כל לקוח יכול להרגיש חופשי להעיר ולהציע הצעות שיפור בכל המישורים, ובודהה בורגרס הוא התוצאה של הרעיונות וההערות של צוות העובדים ושל הלקוחות. אז תודה על כל העזרה!

 

  • המקום הישן חולל מהפכה בהרגלי התזונה של קהילה שלמה. זו אולי הפעם הראשונה שפעילי זכויות בעלי-חיים נחשפו באופן עקבי למזון בריאותי נגיש, ולמידע מתוך "מחקר סין", "לאכול כדי לחיות" ומקורות אחרים. שנה וחצי אחרי פתיחת המקום הראשון, כל פעילי אנונימוס אוכלים טוב יותר! אתה מודע להשפעה הזו?

המטרה שלי היא שכל טבעוני יידע מה כדאי לאכול, כדי להיות הכי בריא ואקטיבי בעולם. כיף לשמוע שהצלחתי להגיע להרבה אנשים ולא רק למכור להם אוכל, אלא גם להשפיע ולעזור. אני חושב שהפעילים הטבעונים השקיעו הרבה בבודהה בורגרס ולכן הם קיבלו תמורה על מה שהיה למקום להציע.

בתמונה: בר סלטים בסניף יהודה הלוי 21

 

  • עד כמה אתה חושב שבודהה בורגרס השפיע על צמחונים לאכול טבעוני יותר, או על אוכלי בשר לצמצם בבשר או לעבור לצמחונות?

קשה לדעת, אבל בשיחות שנוצרו מעל הדלפק אני יודע על הרבה לקוחות לא-טבעונים שהופתעו לטובה מהאוכל, שאלו המון שאלות על טבעונות וחזרו שוב ושוב. אני מניח שלחוויה הייתה השפעה עליהם גם בבית. מבחינתי, המבחן הוא האם הצלחתי לשכנע אפילו אדם אחד להפוך לצמחוני או לטבעוני. במשימה הזאת נראה שעמדתי.

 

  • מילים אחרונות על הסניף ביהודה הלוי. העיצוב החדש יוצא מן הכלל ונראה מחומרים ממוחזרים. בביקור הראשון שם אפשר לבלות חצי שעה בהתבוננות בעיצוב ולשכוח שבאת לאכול. מה אתה יכול לספר על עבודת העיצוב?

במהלך העבודה הכרתי שני מעצבים מצוינים: נש, שביצע את העבודה עצמה, ואיב בן שמחון. ביקשתי מהם לבנות יחד משהו ייחודי, שניתן לחבר עם האידיאלים של בודהה בורגרס. נושא המיחזור חשוב ומתאים לגישה שלנו ולכן הם הרבו להשתמש בחומרים משומשים כמו קרשים קטנים, אדני רכבת, פחיות, צינורות וחפצי בית קטנים, ולעצב אותם בצורה ובהקשר חדשים לגמרי. הם התאימו את עצמם לאמצעים המוגבלים שעמדו לרשותנו ועבדו במחיר מינימום – ואנחנו חייבים להם תודה ענקית. אגב, הם עדיין עובדים על הכיסאות והשולחנות שעל המדרכה, ולדעתי עוד נהיה המקום המעוצב ביותר בתל-אביב.

 

בתמונה: קרשים מהרחוב, צינורות, פקקים ועוד, שהפכו בידי נש לתפאורה חדשה בסניף יהודה הלוי 21

 

אני רוצה לסיים את הראיון בכמה מילים על שייקים ירוקים. יותר מ-50% של הערך הקלורי של עלים ירוקים מורכב מחלבונים. הם גם עשירים בכל הוויטמינים והמינרלים שגוף האדם צריך. מבחינת העיכול, אנחנו יכולים לקלוט אותם באופן אופטימלי אם נצרוך אותם עם פירות. ככה, דרך שייקים ירוקים, אנחנו גם מגדילים באופן משמעותי את הצריכה של מזון צמחי לא מעובד. אישית, כשעברתי לצרוך מזון לא מעובד, חוויתי עלייה משמעותית ברמת האנרגיה שלי. אני אפילו זקוק לפחות שעות שינה. אני רוצה להמליץ לכולם לעבור לתזונה דומה!

 

פורסם לראשונה ב"זכויות בעלי-חיים השבוע". להרשמה חינם לחץ כאן

נכתב על ידי זכויות בעלי חיים השבוע , 18/1/2008 21:08   בקטגוריות אקטואליה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פעילות אנונימוס והישגיה בשנת 2007


מרכז הולך וגדל בשנת 2007 עמדה פעילות אנונימוס בסימן התרחבות יציבה של מערכת ההסברה לקהל המונים, במגמה לשנות הרגלי צריכה האחראים לפגיעה בחיות. אף על-פי שמדובר בשגרה יומיומית נטולת כותרות דרמטיות, זהו היסוד החשוב ביותר בקידום זכויות בעלי-החיים.

 

בלב הפעילות נמצא משרד ובו 9 עמדות עבודה המאוישות במשך חלק ניכר משעות היממה, ולעתים אף עולה הצורך בהרחבת המקום. מתוך המשרד נערכים תיאומים לאלפי הפעילויות שמתבצעות בחוץ. למשל, צוות מיוחד של אנונימוס עומד בקשר סדיר עם 550 איש, הזקוקים לחומרי ההסברה של אנונימוס, להכוונה טכנית ולתמיכה כדי לקיים פעילות עצמאית למען בעלי-חיים באזור מגוריהם. הליווי הטלפוני מוחלף במקרים רבים בהכשרה מסודרת. אחת לשבועיים נערכת פגישה לקליטת פעילים חדשים, תמיד בתפוסה מלאה.

 

מתוך מרכז אנונימוס בתל-אביב יצאו דוכני הסברה ארבע פעמים בשבוע לאורך השנה. בצוות הדוכנים שותפים עשרות פעילים שעברו תוכנית הכשרה בת מספר חודשים, המשלבת התנסות מודרכת עם לימוד מידע על פגיעה בחיות, לימוד מידע על תזונה בריאה והכרת גישות לטיפול נעים ויעיל בקהל. כל דוכן חושף מאות אנשים לעלוני הסברה, ועשרות רבות של מתעניינים נעצרים לשוחח וללמוד על פגיעה בחיות ועל צמחונות, לקבל חוברות מידע ולהירשם ל'זכויות בעלי-חיים השבוע'. השנה החל לפעול מדי שבוע גם צוות גדול לפעילות שאינה מחייבת הכשרה, כגון הנפת כרזות וחלוקת עלונים. בנוסף לכך, נערכו מספר פעילויות חריגות ומתוקשרות, כגון חלוקת מזון טבעוני בליווי הסברה ("יום ללא בשר", "שבועות ללא חלב", בתמונה למעלה) ומיצג הזדהות עם בעלי-חיים המובלים מאוסטרליה לישראל (בתמונה משמאל).

 

האירועים בשטח נתמכים על-ידי צוות דוברות, שמביא את המסרים לכל אמצעי התקשורת. עבודה זו הופכת אירועים מקומיים, כגון ההתעללות בתרנגולים במנהג הכפרות או בתוכנית "הישרדות", להזדמנות להציג בפני קהל המונים עובדות על תעשיות בעלי-חיים ולהעלות את נושא אחריות הצרכנים לכך. צוות אנונימוס הצליח להכניס לתקשורת כתבות מושכות בנושאים אלה גם ללא עילה חיצונית, להשאיר על סדר-היום הציבורי את נושא פיטום האווזים ולעורר עניין עיתונאי נרחב ואוהד בתרנגולות בתעשיית הביצים (הקישורים שלעיל כוללים רק מעטות מבין כתבות אלה). בנוסף לכך, כתבות רבות מתוך 'זכויות בעלי-חיים השבוע' זוכות בחשיפה נוספת עם פרסומן בפורטלים הגדולים באינטרנט.

 

מחוץ לתל-אביב התמיכה מתוך מרכז אנונימוס הגדילה באופן ניכר את הפעילות באזורים אחרים בארץ. ההצלחה הגדולה בחצי השנה האחרונה היא הקמתה של קבוצת פעילות יציבה בפתח-תקווה, המפעילה דוכן הסברה אחת לשבוע (בצילום משמאל). הקבוצה הפתח-תקוואית מצטרפת לדוכן השבועי הקבוע בירושלים ולפעילות היציבה בחיפה. גרעין הפעילות החיפאי מקיים 4-3 פעילויות הסברה ברחובות העיר מדי שבוע, ועורך מפגשים סדירים להכשרת הפעילים הקבועים. הפעילים מחיפה גם היו מעורבים בניסיונות לעצור את הרג חזירי הבר, שיזמו העירייה ורשות הטבע והגנים. בנוסף לפעילות ההסברה הסדירה ברחובות הערים, צוותי אנונימוס מכל הארץ מצטרפים להקמת דוכני הסברה באירועים מיוחדים, כגון פסטיבל שנטיפי, "קמפוס ירוק" בבית ברל ועוד. הרחבת הפעילות מחוץ לתל-אביב מתבטאת בהפקתו של סמינר, שעקב הביקוש הגבוה נפתח השנה רק לפעילים ותיקים, יחסית.

 

הרצאות תכנית ההרצאות של אנונימוס המשיכה להתרחב בשנת הלימודים האחרונה: 267 הרצאות ברחבי הארץ לקהל המונה כ-21,500 איש. זוהי עלייה של 82% בהיקף הקהל ביחס לשנת הלימודים הקודמת. רוב ההרצאות נערכו במרכז הארץ (146) אולם העמותה הכשירה מרצים המתגוררים ברחבי הארץ, והם ערכו 64 הרצאות בדרום ו-57 בצפון. כצפוי, השביתה המתמשכת במערכת החינוך האטה את התנופה בתחילת שנת הלימודים הנוכחית. עריכת הרצאות רבות כל-כך נשענת על עבודה יומיומית של שיווק, תיאום ומעקב. צוות המרצים הקבוע כולל כ-15 איש. רק מרצים מנוסים מתקבלים לעבודה זו, והם עוברים הכשרה שיטתית בעזרת חוברת הדרכה חדשה ובליווי צוות ותיק. בשנה האחרונה הצטרפה לצוות מרצה ראשונה בשפה הערבית, והיא העבירה בהצלחה מספר הרצאות ביישובים ערביים. השנה החלה עבודה סדירה של ליווי המתעניינים לאחר ההרצאות: נציגים מהקהל נרשמים לאחר ההרצאה מתוך עניין מיוחד, וזוכים לאחר מכן בהכוונה לעריכת פעילויות מגוונות לזכויות בעלי-חיים.

 

תיעוד במשקים בשנה האחרונה התגבש צוות המונה כ-70 איש, שיוצאים לתעד פגיעה בחיות, באמצעות צילום וכתיבה. הצוות החל את עבודתו במעקב אחר מפטמות אווזים, וערך כ-20 סיורי תיעוד נוספים במשקים חקלאיים ברחבי הארץ. את תוצאות אחדים מהסיורים האלה – במשק צאן וברפתות – הבאנו ב'זכויות בעלי-חיים השבוע'.

 

אנונימוס באינטרנט שבועון האינטרנט 'זכויות בעלי-חיים השבוע' פועל זו השנה השביעית ברציפות ותפוצתו עומדת בסוף 2007 על למעלה מ-33,000 מנויים. התחקירים המרכזיים שנערכו השנה במסגרת השבועון, כוללים סדרות כתבות בנושאים: פסק-הדין בעניין גדיעת קרני פרות, ייבוא חיות בר לישראל ובעיית הסחר הבינלאומי בהן (1, 2), רפורמות בסמית'פילד, בברגר קינג ובמקדונלד'ס, שחיטת יונקים בארצות-הברית והממשל האמריקאי, סקרי צרכנים באירופה, הכנת עבודות לימודיות בבית-הספר, העשרה סביבתית לחיות בשבי, וכתבות רבות על הנעשה במשקים חקלאיים ועל ההתפתחויות המשפטיות בתחום. באתר אנונימוס נערכו בשנת 2007 מעל 1.1 מיליון ביקורים. כרגיל, דפי הצמחונות, שהועשרו השנה בעזרת שיתוף-פעולה עם פורום הצמחונות והטבעונות בנענע, הם החלק הפופולרי ביותר באתר. השנה הושק אתר בערבית הכולל כמה מן הדפים המרכזיים באתר אנונימוס, והורחב גם מספר הכתבות המתורגמות לאנגלית.

 

פיטום אווזים לאחר סגירתו הרשמית של ענף פיטום עופות המים במהלך שנת 2006, פתחה אנונימוס במעקב אחר קומץ העבריינים שהתעקשו לפטם אווזים למרות האיסור והפיצויים שקיבלו. במהלך 2007 ערכו חוקרי העמותה תצפיות במשקי אווזים, חשפו פיטום בלתי חוקי בשלושה מהם והזעיקו את יחידת הפיקוח על הצומח והחי במשרד החקלאות. תגובה לא מספקת של הרשויות הביאה את אנונימוס להגיש בקשות לצווי-מניעה נגד המפטמים – שהתקבלו כולן. צו-המניעה שנקבע ב-22 באפריל בבית-משפט השלום בכפר סבא נגד פיטום אווזים במשק ואחנון התבלט בעמדה נחרצת של בית-המשפט נגד שורה של תירוצים ענייניים-לכאורה להמשך הפיטום העברייני. ב-16 באוקטובר הסתיים בבית-משפט השלום באשדוד מאבק נוסף, נגד המפטמים ממשפחת אשתר במושב שתולים, אשר לא הסתפקו בפיטום ובשקרים אלא גם תקפו פיזית את צוות אנונימוס. המאבק הקשה השתלם: הפיטום הופסק, העבריינים הורשעו בביזיון בית-המשפט, נקבע קנס משמעותי במקרה שיחזרו לפטם, ואנונימוס קיבלה באופן תקדימי אישור להיכנס למשק אשתר בכל עת ולקחת אווזים שנמצאים בו לבדיקה פתולוגית כדי לקבוע אם הולעטו בכפייה.

 

אריזות ביצים קמפיין "הביצה שהתחפשה" נגד פרסום מידע מטעה על אריזות ביצים, שהחל בשנת 2006, נשא השנה פירות. בפברואר התגייס השחקן מאיר סוויסה ושלח למנכ"ל תנובה מכתב ובו ביקורת נוקבת על המידע שמופיע על אריזות ביצי תנובה, המטעה צרכנים לחשוב שהתרנגולות נהנות מתנאים סבירים בעוד שבפועל הן כלואות בכלובים זעירים. המכתב זכה לסיקור תקשורתי נרחב, וסמנכ"ל החברה מיהר להשיב לסוויסה, שאריזות הביצים יוחלפו במרץ-אפריל. זמן קצר לאחר הצהרת תנובה הודיע גם יונה גליקסמן, מבעלי "ביצי גליקסמן", שאריזות הביצים המטעות של החברה יוחלפו תוך שלושה-ארבעה חודשים. החלפת האריזות אמנם לא שחררה תרנגולות מהכלובים באופן ישיר, אולם היא מאפשרת לצרכנים לבחור באופן מושכל יותר אילו ביצים לקנות, אם בכלל. חברת הביצים השלישית בגודלה, "ביצי הגליל", סירבה לשנות את האריזות, אולם המועצה להגנת הצרכן נעתרה לבקשת אנונימוס להתערב לשינוי הכיתוב המטעה על אריזות החברה.

 

פורסם לראשונה ב"זכויות בעלי-חיים השבוע", שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.
נכתב על ידי זכויות בעלי חיים השבוע , 2/1/2008 20:12   בקטגוריות אקטואליה, ביקורת, שחרור קיטור  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





Avatarכינוי:  זכויות בעלי חיים השבוע

מין: זכר

תמונה




הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , מגיל 14 עד 18 , 18 עד 21
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לזכויות בעלי חיים השבוע אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על זכויות בעלי חיים השבוע ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)